OVANLIGA DIAGNOSER
Kräver moderna lösningar

ITALFARMACO grundades 1938 i Italien och finns nu i över 90 länder. Vi utvecklar och tillhandahåller läkemedel inom ett flertal terapiområden, bland andra för sällsynta diagnoser och sjukdomar som kräver specialistvård.

En global vision

ITALFARMACO Nordics, är en del av det globala bolaget ITALFARMACO Group.
Vår vision, att leverera moderna terapier inom området neuromuskulära sjukdomar, inspireras av koncernens gedigna erfarenhet av forskning, utveckling och tillverkning av läkemedel. Det kombinerar vi med ett kunnigt team med mångårig nordisk erfarenhet av att arbeta med sällsynta sjukdomar och vårt initiala mål är att bidra till fler behandlingsmöjligheter för dem som lever med Duchennes muskeldystrofi.

italfarmaco nordics

Vi lyssnar och lär

Vi lyssnar och lär av dem som vet mest om livet med en sällsynt sjukdom, patienterna och deras anhöriga. Genom innovativ forskning, utveckling och år av samarbete med beslutsfattare, vårdgivare och patienter, strävar vi efter att förbättra livet för just dem som lider av sällsynta sjukdomar.

Bättre behandlingar

Vi prioriterar kvalitet och säkerhet och våra produkter tillverkas i toppmoderna produktionsanläggningar i Europa. Med noggranna processer dokumenterar vi varje steg i läkemedelsutvecklingen, från idé och produktion till registrerad produkt, för att säkerställa effekt och säkerhet. 

Hjärtat i allt vi gör

Vi bryr oss om hur människor mår. Bakom våra moderna och innovativa produkter står engagerade medarbetare som arbetar helhjärtat för att kunna erbjuda medicinska lösningar som gynnar hela vårdkedjan.

Om vår forskning

1984 nådde ITALFARMACO Groups första egenutvecklade produkt marknaden. Sedan dess har vi utvecklat flera framgångsrika produkter och vår nuvarande pipeline innefattar utvecklingsprojekt inom inflammation, onkologi, muskel- och neurologisk degenerering. Visionen är att inte bara utveckla nya läkemedel, utan även att förbättra befintliga preparat för att öka säkerhet och effekt för patienter.

Våra värderingar

ENGAGEMANG

Vårt samarbete med akademi, kliniker och patienter är en förutsättning för oss. Det, tillsammans med konsekvent och tålmodigt arbete, gör att vi kan leverera innovativa behandlingar i världsklass. Därför är våra anställdas engagemang värdefullt och en av våra största tillgångar.

 

FLEXIBILITET

I en transparent, flexibel och inkluderande värld tycker vi att alla individer skall ges utrymme att uppnå sina ambitioner. Därför värnar vi om en öppen och trygg kultur. Genom att arbeta för att stärka varandra och på bästa sätt bidra, skapar vi innovativa och flexibla lösningar, anpassade för vårdpersonal och patienter.

LIKA VÄRDE

Vi värnar om jämställdhet, lika rättigheter och hållbar balans. På våra arbetsplatser värderar vi balans högt, både mellan arbete och fritid samt kvalitet och hållbarhet.
Vi strävar efter att alla patienter skall få en så jämlik tillgång till behandlingar som möjligt.

”Vi drivs av ett gemensamt mål – att förbättra förutsättningarna för patienter som lever med sällsynta diagnoser."

Kristina Grafström

Rare Disease Lead, Nordics

ITALFARMACO Group

Global tillverkare av förfyllda sprutor

Bred kompetens inom många olika terapiområden sedan 1938

7 "state-of-the-art" produktionsanläggningar

Vi investerar för en hållbar global utveckling

DK-ITFRD-24-00004 september 2024